martes, 3 de mayo de 2011

Dos nous delictes a França

El passat 11 d’abril el govern francès va establir com a delicte tapar-se la cara en públic i incitar una altra persona a tapar-se-la, cosa que afecte directament a les tradicions dels musulmans francesos.

En primer lloc, l'opinió del president francès, Sarkozy, que defensa que per un motiu de seguretat ningú pot dur la cara tapada en públic ja que no permet la seva identificació. En segon lloc, l'opinió del propi autor de l'article Ronald Sokol, que diu que com que tota persona és lliure i té dret a expressar-se, portar la cara tapada no pot ser punible. Per argumentar-ho es basa en Stuart Mill, el cita com a representant de la màxima llibertat individual i com a opositor a la llei. Sokol, intenta manipular les idees i afirmacions de Stuart Mill modificant-les al seu gust per tal de utilitzar-les per corroborar el seu pensament. Stuart Mill, a diferència de Sokol, diu que en l'àmbit públic s'ha de respectar a la societat i per tant s'han de renunciar a certs drets. Això no vol dir que s'hi hagi de renunciar en l'àmbit privat.

Per aquests motius, l’autor conclou que és injust i erroni multar i castigar a les persones per portar la cara tapada, ja que aquest acte no perjudica a ningú i atempta contra la llibertat de decidir per a ells mateixos.

Llavors, jo no estic d’acord en l’aprovació de la mesura ja que crec que està basada en perjudici dels musulmans. Porta la cara tapada no agredeix a la dignitat humana sempre i quan sigui una decisió pròpia i no forçada. Però el problema és la seguretat, ja que portar la cara tapada no es possible la identificació de la persona, i llavors els delictes serien difícils de resoldre. En aquest aspecte estic d’acord amb en Stuart Mill, ja que cal renunciar a algunes llibertats pel bé d ela societat, ja que conviure és complicat i cal establir una normes per tal de no fer mal les llibertats dels altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario