miércoles, 13 de octubre de 2010

Comentari de text

Els Presocràtics
Creuen en la matèria com a principi de totes les coses, com a naturalesa primera que, a través del canvi, produeix totes les coses. I Tales va ser el primer en creure-ho.

Anaximandre
El naixement i la destrucció dels éssers és l’infinit. Segons Anaximandre tots paguen la pena i l’expiació dels seus propis actes.

Anaxímenes
Anaxímenes creia que l’origen de tot és l’aire, que pot mantenir unida la realitat natural.

Pitagòrics
Els pitagòrics creien que els nombres eren el principi de totes les coses, que la dècada era la perfecció, i que l’imparell i el parell son els elements dels nombres.

Heràclit
Heràclit deia que tot es basa en l'harmonia dels contraris, i que l'origen és el foc. Deia que tot esta en constant canvi i que no hi ha res que no canvi.

Poema de Parmènides
Presentava la idea de que només hi ha dues vies per comprendre la realitat: el ésser, ho que és, i el no – ésser, ho impossible.

Demòcrit i Leucip
Diuen que els elements de la realitat són l’ens, ple, i el no – ens, buit. I que es diferencien en posició, ordre i figura.

“Aprender a Vivir”
Aquest text ens presenta un llibre en que explica com superar la mort d’una persona coneguda. Que ho fa a través de varis exemples sobre la manera que els presocràtic ho afrontaven.

No hay comentarios:

Publicar un comentario